tisdag 12 mars 2013

Citronskal lyfte rotfruktstillbehören

Det är så kul när det enkla blir det goda. Nya grönsakslådor kommer i morgon, så det var dags att rensa de kvarvarande rotfrukterna. Det fanns lite palsternacka, en jordärtsskocka, ett par morötter och en bit redan skalad kålrot. De skalade tärningarna fick puttra sig mjuka i hönsbuljong. När de var klara kryddade jag med svartpeppar och salt - och själva pricken över i - rasp från skalet av en citron. Det blev toppen.


Åts med nyheten svartkål (hört talas om men aldrig ätit eller köpt så jag slog till på matmässan på Eriksberg för ett tag sedan) och broccoli. Bägge lättkokade i mikron. Det mystiska vita på tallriken är faktiskt stekt torsk - men det kan man knappast fatta när man ser bilden.

Fast det blev ingen bild. Vajsing på överföringen, denna teknik...grr....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar