torsdag 3 oktober 2013

Höstmat! Salviaäpplen till baconrullade lammjärpar

Det blev rätt gott om äpplen på vårt lilla äppelträd i år. Receptet stod i AoM-kokboken och kombinationen av söt-syrligt äpple, salvian och det rökta blev hellyckad.





Lammfärs (nästan 500 g, blandat med halv tsk salt och lite vitpeppar). Avlånga järpar kring vilka jag rullad bacon. Det höll faktiskt ihop riktigt bra.

Hämtade tolv stora salviablad i rabatten, grovstrimlade och kärnade ur sådär fyra av våra syrliga äpplen. Delade i halvor och skivade. Fräste salvian först lite snabbt, sen i med äpplen. Fräste dem lite mjukare, kryddade med salt och peppar.





Potatis till. Det fanns inte så många kvar så jag fixade en bönsallad också. Fast det var ju kikärter! Med lite grön paprika och 1,5 squash som jag grovtärnat och ångat mjuk i mikron. På detta en dressing med pressade lime, rapsolja, pressad vitlök, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar