lördag 2 november 2013

Äta i New York, oktober

 
Hamburgare kan dom! Här i lite lagom mindre storlek - trevligt, och till den en liten korg med perfekt friterade pommes frites.

 
Hittade en ukrainsk restaurang, fikade där den ena dagen och blev tvärlyckliga för att man här kunde dricka kaffe i porslinsmugg. Inte alltid vanligt i detta slit-släng-och skippa-disken-samhälle. Dagen efter prövade vi maten. Jag tog en blandad tallrik med en kåldolme (helt likt den svensk dito), några dumplings (fast de kallade pirog), korv, syrlig rödkålssallad. Först en rustik soppa med något slags kokt säd och grönsaker. Perfekt höstsoppa. Tog lite dijonsenap i, ska komma ihåg det till en annan gång!
 


 
Men det där med skräpet är en svårsmält historia. Vi gick ut varje morgon för en frukost. Gott och fräscht för det mest, t ex bagel, yoghurt med frukt och ett helt drickbart svart kaffe. Men den trista åsynen efteråt... Så här kunde det se ut:

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar