Recept - (hämtat från Köksalmanack 2013 sidan 166)
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl flytande honung
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen nejlika
- 50 g mandelspån (tog hackad vanlig mandel)
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
Vispa smör, socker och honung ljust och poröst med elvisp. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Blanda till smulig deg och tryck ihop den med händerna i bunken.
Gör en fyrkantig rulle, vira in i plastfolie. Låt ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär med vass kniv rullen i ca 50 (Per skar ca 55) tunna skivor på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter. (12 minuter i vanlig ugn blev bra). Låt kakorna kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar