torsdag 2 januari 2014

Limesyrlig kålrotssallad till kycklingbröst och rödbeta

Dags att göra något med kålroten. En tacksam rotfrukt må man säga, i alla fall när det gäller förvaring. Den här hade legat i kylen sedan före jul och var hur hur fin som helst fortfarande.

Rödbetorna fick koka 40 minuter, trots tryckkokaren. Vinterbetorna kräver sin tid i grytan!

Hela kålroten fick bli finriven, men tog bara hälften av den idag. Resten får vänta i burk i kylen till ett annat tillfälle.


Jag rörde ihop:
  • ca 1 dl crème fraiche
  • saften från två limefrukter
  • en finhackad vitlöksklyfta
  • några flagor från en chilifrukt
  • en liten sked honung
och blandade såsen med kålrotsrivet.

Blev friskt och gott. Blev särskilt lyckat till rödbetorna! I övrigt blev det bl a strimlade och stekta bitar av kycklingbröst, broccoli och ostronskivling på tallriken.
 


Det blev dessert idag - Per gjorde. En ananas i skivor. Sötade med kokossocker och hyvlat smör på toppen. Gratinerat på 200 grill i varmluftsugnen i 10 minuter. Vi åt med vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar