Strimlad fänkål.
Först ett bra tillbehör. Finstrimlad fänkål som får ånga till sig ett par minuter i mikron med en skvätt vatten för att slakas av lite. Häll av vattnet, i med lite olivolja, salt och skalrasp av en citron. Jag säger baracitronskal - milt och aromatiskt, blir sällan fel!
Saffransrisotto
Två schalottenlökar, två vitlöksklyftor, finhackade, frästa i olivolja. Ca 3,5 dl arborioris att fräsa med en stund, tillsammans med ett paket saffran. Sen 2 dl vitt vin och första omgången av buljongen (totalt ca 9 dl hönsbuljong). Rör om och koka in fint tills det är klart. Rörde sist i finriven lagrad ost (ca 140 g) i stället för parmesan. Blev hur gott som helst.Till detta pilgrimsmusslor, frästa i smör. Tillhör det godaste jag vet! Kanske det godaste...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar