måndag 15 juli 2013

Saffransrisotto, pilgimsmusslor och fänkål

    Strimlad fänkål.

    Först ett bra tillbehör. Finstrimlad fänkål som får ånga till sig ett par minuter i mikron med en skvätt vatten för att slakas av lite. Häll av vattnet, i med lite olivolja, salt och skalrasp av en citron. Jag säger bara

    citronskal - milt och aromatiskt, blir sällan fel!


     

     

     

     

     

     

    Saffransrisotto

    Två schalottenlökar, två vitlöksklyftor, finhackade, frästa i olivolja. Ca 3,5 dl arborioris att fräsa med en stund, tillsammans med ett paket saffran. Sen 2 dl vitt vin och första omgången av buljongen (totalt ca 9 dl hönsbuljong). Rör om och koka in fint tills det är klart. Rörde sist i finriven lagrad ost (ca 140 g) i stället för parmesan. Blev hur gott som helst.


    Till detta pilgrimsmusslor, frästa i smör. Tillhör det godaste jag vet! Kanske det godaste...

     

     

     

     

    Vin till

    Bonterra Chardonnay brukar vara ett säkert kort när man vill ha något lite fylligare. Testade Brocard Petit Chablis (Sainte Claire) också - borde vara lite för friskt, men tyckte inte det blev så tokigt heller nu. Eller så var koncentrationen mer på  Rosa Pantern-filmen som vi kollade på, vem vet...














    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar