Flera har berättat hur härligt det doftar när man steker salviablad. Men jag har inte testat förrän nu. Klippte in lite blad från plantan i rabatten, rätt stora och kraftiga så jag delade dem
lite.

Men först andra tillbehör. Tog ett recept från Ekolådans Recept, eftersom jag hade kålrabbi också. Två skalade kålrabbi i bitar och ett gäng potatisar i en långpanna. Blandade det med olivolja, skal av en citron, två hackade vitlöksklyftor. Hackade en massa färsk oregano. Men den skulle jag lagt på efter att det kommit ut från ugnen - inte innan som jag gjorde nu. Då blir det smak och inte bränt
.
Eftersom Henning gärna hoppar över stekskorpan på laxen lagade jag den i mikron. Det var ju bara vi till maten. Då kan man koka fisken med full koll tills den är perfekt klar - inte överkokt.
Sist då salvian - det blir inte sista gången! Brynte tomater i halvor och i mitten av stekpannan fick salviabladen bli alldeles frasiga. Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar