onsdag 17 juli 2013

Smörfrästa salviablad smaskens till laxen

Flera har berättat hur härligt det doftar när man steker salviablad. Men jag har inte testat förrän nu. Klippte in lite blad från plantan i rabatten, rätt stora och kraftiga så jag delade dem
lite.


Men först andra tillbehör. Tog ett recept från Ekolådans Recept, eftersom jag hade kålrabbi också. Två skalade kålrabbi i bitar och ett gäng potatisar i en långpanna. Blandade det med olivolja, skal av en citron, två hackade vitlöksklyftor. Hackade en massa färsk oregano. Men den skulle jag lagt på efter att det kommit ut från ugnen - inte innan som jag gjorde nu. Då blir det smak och inte bränt
.













Eftersom Henning gärna hoppar över stekskorpan på laxen lagade jag den i mikron. Det var ju bara vi till maten. Då kan man koka fisken med full koll tills den är perfekt klar - inte överkokt.

Sist då salvian - det blir inte sista gången! Brynte tomater i halvor och i mitten av stekpannan fick salviabladen bli alldeles frasiga. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar