Varannan vecka står det tre lådor från Ekolådan utanför dörren. Den här veckan fanns det bland annat riktigt fina champinjoner. I frysen fanns svarta bönor som jag tinade i mikron - när de var lite ljumma hällde jag över rapsolja och pressad citron, salt och peppar, en dressing blandad sedan tidigare. Tror de suger i sig smaken lite mer när de är varma!
Svampen i bitar fick fräsa först, sedan med gul lök och vitlök, morot i bitar. Här behövdes lite mer seseamolja för att inte fastna i grytan, sedan puttra i fem minuter till med en liten skvätt vatten på botten. Lite timjan!
Limeskal - denna fantastiska krydda! Är nästan aldrig fel!
Sedan dags att ta sig an pastan med den skumma färgen. Spirulina - det är väl jättenyttigt. Men även efter kokning?
Bönorna ner i svampfräset. Sen, strax före pastan, lite rostade, hackade nötter som fanns på bänken sedan tidigare. Det är ju så knaprigt och gott.
Men färgen på pastan var ju..... Blandat kan man säga! Gott blev det definitivt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar