torsdag 13 december 2012

Pesto....

Pesto är nog en av mina topp-tio ändå.... I alla fall när man gör den själv.

Som tur är finns det liv i en del av sommarens basilikakrukor. Så det går att knipa blad när det behövs. Jag knipsade en sådär 4 dl, mixade med ett par vitlöksklyftor, 75 g rostade pinjekärnor och kanske 3/4 dl riven parmesan. Sist i med en deciliter olivolja, salt och svartpeppar.


Middagen idag blev mozzarella och bönsallad. Bönsallad är rätt tacksamt - man tager vad man haver. En röd paprika i bitar, blandade bönor, en halv rödlök i tunna skivor, saft av två limefrukter, rapsolja, salt och svartpeppar. Resten av broccolin från igår, bara lätt lätt kokt och sist pumpafrön på toppen.




Peston till det hela blir hur härligt som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar