Den orange pumpan har legat ett tag och kollat på oss från köksbänken. Idag blev det tillfälle att laga till den och det blev riktigt gott.
Några salviablad från trädgården. Går finfint att skörda under snön!
Pasta med pumpa, citron och vitlök.
För två personer tog jag:
150 g pasta (Scialatielli)
480 g pumpa i bitar
7 stora färska salviablad
5 små vitlöksflyftor
Skalet av en liten citron
En dryg dl riven västerbottensost
Smör, salt, peppar
Fräste pumpatärningar i olivolja i sisådär 10 min. Krossad vitlök i de sista minuterna. Föste pumpan lite åt sidorna i pannan och i med en klick smör. Fräste salviastrimlorna en stund och sedan citronskalet i. Salt och peppar och sedan det hela i pastan. Pumpan fick behålla lite spänst. I varma pastatallrikar med riven ost på toppen.
Lördagsmiddag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar