OK. Hemma i köket klockan sju efter ett tungt spinningpass. Klockan åtta börjar På Spåret så det krävs full fart i köket. Kökspersonalen blev uppmuntrad med en sval Bishop's finger i ölglaset - men bara som underhållning. Det vankades rödvin i kväll.
Började med såsen. Rödvinssås från Bonniers Stora är finemang. Fick stå och puttra och koncentrera sina smaker.
Per fick hyfsa till biten med älgrostbiff. Den var ett halvkilo, så efter att den fått en ordentligt brynt yta runt hela biten blev det bräsering i grytan på spisen. Den Talande Termometern fick kopplas in.
Dessert också - det är inte varje fredag. Apelsiner i bitar med honung och fyra sorters nötter. Nej, mandel och tre sorters nötter (pistage, cashew och hassel). Så enkelt och gott!
Potatisgratäng är ju omöjligt en hetsig fredagskväll, fiffigt nog gjorde vi den färdig igår. Den fick påfyllning av extra mjölk för att värmas igen i kväll. Men kvällens miss var att jag fegade och underskattade hur lång tid det tar att värma. Så gratängen blev bromsklossen. Höjde från 125 grader till 155 och vi bänkade oss vid TV:n tills det var dags. Fick bli någonstans mitt i. SVT har ju full fart i programmen - inga reklampauser. Men vi var tre nöjda middagsätare. Äntligen fredag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar