måndag 28 januari 2013

Fänkålstorsk med romsås

Man får se upp i kyldisken. Nej jag ville inte ha någon mystisk "mix-caviar", bara vanlig röd stenbitsrom. Jag plockar försiktigt och kollar hyllkanten. Hemma ser jag att det jag köpte var - Mixcaviar. Nåväl, bara att se glad ut och använda.

Fänkålstorsk med romyoghurtsås


Åt med kokt hirs, ett kul litet sädesslag med gamla anor. Ska vara rikt på mineraler och i vilket fall är det trevlig att hitta lite alternativ till det ofta långtransporterade riset. Medan hirsen kokade och stod sin kvart för att sätta sig gjorde jag resten.




Yoghurt på avrinning i kaffefilter. Denna fantastiska grund till allehanda kalla såser. När väl avrunnen blandade jag yoghurten med någon matsked majonnäs, ett par matskedar hackad rödlök och lite dill. Sist rörde jag i kaviaren.




Hettade upp vitt vin, lite vatten (totalt 1,5 dl)  och en halv fiskbuljongtärning i skål i mikron. Kokade strimlor av en halv fänkål i skålen i ungefär tre minuter.



Torskbitar fick sist koka i det hela. Mikron är fiffig för kokning av fisk. Minimal risk för sönderkokning och man kan ha full koll på att det inte blir överkokt och trist. Våra fyra stora bitar, delade i mindre fick koka på 500 w, vände runt var tredje minut, totalt nio minuter. Man kan nog minska något på tiden där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar